Általános szerződési feltételek


Letöltés .pdf formátumban

A jelen ÁSZF tartalmazza az INDIGO Póló- és Textilnyomtató Műhely webáruházának (továbbiakban Indigopolo.hu) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe: www.indigopolo.hu

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Indigó Műhely Kft

Székhely címe: 8200 Veszprém, Muskátli u. 6.

Cégjegyzékszám: 19-09-524133

Nyilvántartást vezető cégbíróság: Veszprémi Cégbíróság

Adószám: 32409257-2-19

Bankszámlaszám: ERSTE Bank Zrt 11600006-00000001-98864996


Ügyfélfogadás

Ügyfélfogadás a veszprémi műhelyünkben.

címe: 8200 Veszprém, Muskátli u. 6..

Nyitva tartása:      hétfőtől-péntekig:  10.00 - 13.00 és 14.00 - 18.00 h

                             szombat-vasárnap:  zárva

Ügyfélszolgálat emailen vagy telefonon:

Telefon: +36-30-2010022, +36-20-3643351

E-mail: [email protected]


A webáruház tárhelyszolgáltatójának az adatai:
INWEB-Solutions Kft
8200 Veszprém, Almádi út 3. Fsz. 3.
Tel.: +36-30-3291031
email: [email protected]. web: inweb.hu

I.   Az általános szerződési feltételek elfogadása

1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha az Indigopolo.hu szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és az Indigopolo felhasználója között.

2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe az Indigopolo.hu szolgáltatásait.


II.  A megrendelés menete

A főmenü webbolt menüpontjába belépve nyolc lépésben állíthatod össze megrendelésedet, döntened kell a motívummal, pólótípussal, színnel, mérettel kapcsolatban. Bizonyos nyomatokhoz lehetőséged van egyedi elemeket (rendszám, monogram, név) kérni. A kilencedik lépésben tudod az általad összeállított terméket a kosárba tenni. Itt van lehetőséged az esetleges félre kattintásból adódó adatbeviteli hibák javítására oly módon, hogy a kosároldalon található kis termékkép jobb felső sarkában lévő x ikonra kattintva a terméket a kosárból törölni tudod, majd ezután a rendelési folyamatot újra tudod kezdeni. Ezután következik a rendeléshez szükséges adatok megadása, majd ki kell választanod a szállítási és fizetési módot. Itt van lehetőség kuponkód megadására is, amennyiben rendelkezel ilyennel. Miután elfogadtad az általános szerződési feltételeket, a következő oldalon le tudod ellenőrizni a megrendelésed adatait. Ha hibás adatot találsz, innen visszalépve van lehetőséged még a javításra. Amennyiben mindent rendben találtál, akkor a "megrendelem" feliratra kattintva, rendelésedet véglegesíteni tudod. Ekkor a webbolt a megadott email címedre egy automatikus levelet generál, mely visszaigazolja a megrendelésedet. A visszaigazoló emailt megnyitva lehetőséged van a az esetleges elírások korrigálására egy, az [email protected] címre küldött levélben.


III.    Az adásvételi szerződés létrejötte

1. A vásárló megrendelésének visszaigazolásával adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)

2. A felhasználó a megrendelés elküldésével kijelenti, hogy az általa szolgáltatott adatok a valóságnak megfelelnek.

3. A webáruházban leadott megrendelés nem írásban, hanem ráutaló magatartás (( a"megrendelem" gombra való kattintás) formájában tett jognyilatkozatnak minősül. A felhasználó elfogadja, hogy a szerződés iktatásra nem kerül és utólag nem lesz hozzáférhető. 4. A felhasználó elfogadja, hogy a szerződés nyelve magyar, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.


IV.    A termék lényeges tulajdonságai

A termék lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain, különös tekintettel az indigopolo.hu/hu/cuttings oldalon, ahol a gyártás során felhasznált alapanyagok lényeges tulajdonságai (fényképe, anyaga, szabása, elérhető színek) találhatók meg.


V.     Árak

Az indigopolo.hu weboldalain  közzétett árak magyar Forintban értendők és minden esetben tartalmazzák az ÁFA-t.


VI.    Kiszállítás, személyes átvétel

1. A szállítás postai úton történik az MPL futárszolgálat közreműködésével. Személyes átvétel a veszprémi boltban lehetséges.

2.   A szállítást külföldre csak postai úton valósítható meg.

3.   A szállítás egy a vásárló által választott módon történik, neki kell állnia a szállítás díját, melynek mértéke a rendelt mennyiségtől függően változhat. A postai küldés aktuális szállítási költségeit itt találod:

https://indigopolo.hu/hu/rolunk/#delivering

4.   A megrendelt termékek kézbesítését alap esetben a  rendeléstől számítva maximum 10 napon belül vállaljuk. Az esetek legnagyobb részében a megrendelt pólókat 3-5 napon belül kézhez kaphatod.  Amennyiben a megrendelt alappóló típus a megfelelő színben vagy méretben épp nincs raktárunkon, az a szállítási idő kitolódásához vezethet. Ilyenkor telefonon vagy emailen felvesszük veled a kapcsolatot, hogy a megváltozott szállítási határidőről egyeztessünk. Ha ezt túl hosszúnak találod, elállhatsz a vásárlástól.

5.   Futárszolgálat által kézbesített termékekről a futárszolgálat a kézbesítés előtti napon emailben értesítőt küld.

6. Ha csomag megérkezik hozzád, annak sértetlenségéről győződj meg. Sérült csomagolásról a kézbesítővel a helyszínen jegyzőkönyvet kell készíteniVII.       Fizetési módok

1. A műhelyben történő személyes átvételkor készpénzben vagy bankkártyával fizethetsz.

2. Banki átutalás (előre utalás)

Postai szállítás esetén a megrendelt termék árát előre kell átutalnod az alábbi bankszámlaszámunka.

Számlatulajdonos: Indigó Műhely Kft

Számlaszám: ERSTE Bank Zrt 11600006-00000001-98864996

3. Bankkártyás fizetés: a webáruházunkban van lehetőséged bankkártyával is fizetni. A kártyalefogadásban együttműködő partnerünk az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.).


VIII.   Elállási jog, a rendelés lemondásának feltételei


1. A szerződéstől a termék átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz (elegendő csak a lenti elállási nyilatkozatot eljuttatni hozzánk), mi pedig megtérítjük neked nemcsak a termék vagy termékek vételárát, hanem az általad kifizetett postai költséget is. Tudnod kell, hogy ilyenkor a termék hozzánk visszaküldésének a költsége téged terhel. Az elállás felénk való közlésétől számítva 14 napod van a termék/termékek visszajuttatására, nekünk pedig 14 napunk van az általad fizetett teljes összeg visszafizetésére.

A szerződéstől a megrendelés és az átvétel közötti időszakban is elállhatsz.

Tudnod kell, hogy Te felelsz a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés számunkra való megtérítéséért.


Az elállási jogodat a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. mellékletében található minta felhasználásával vagy az elállásra vonatkozó egyértelmű nyilatkozatod útján gyakorolhatod. Alább mellékelünk egy elállási nyilatkozat-mintát, amely segít az elállási jogod gyakorlásában:


Címzett: Indigo Műhely Kft, 8200 Veszprém, Muskátli u. 6. Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére: itt kell részletezned a nálunk vásárolt termékeket Az átvétel időpontja: amikor átvetted a terméket A fogyasztó neve: A fogyasztó címe: A fogyasztó aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén) Kelt, dátum


2. A fogyasztó és a vállalkozások közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet 29. paragrafusa (1) bekezdés c/ pontja alapján: "A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát (20. § szerinti jogát), olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak."

Ez a mi esetünkben azt jelenti, hogy ha a Te általad küldött grafikák, fényképek nyomtatására adsz megbízást, azaz olyan terméket állítunk elő neked, ami csak a Te számodra bír értékkel, ilyen esetben az elállási jogoddal nem élhetsz, hiszen pl. a családodról készült képpel ellátott pólót visszaküldés esetén nem tudnánk már más vásárlónak értékesíteni.


IX.   Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás

1. Fogalmak:

A kellékszavatosság azt jelenti, hogy az Indigó Műhely Kft az általa forgalmazott termékek hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékekben már meglévő hiba miatt bekövetkező hibákért) kellékszavatossági felelősséggel tartozik. Vásárlóként kérheted a hibás termék kijavítását vagy kicserélését. A hibát legkésőbb annak felfedezésétől számított két hónapon belül kell velünk közölnöd. Kellékszavatossági igényedet a szerződés teljesítésétől számított 2 éven belül érvényesítheted. A kellékszavatossági jog a teljesítéstől számított 6 hónapon belüli érvényesítésének a feltétele annak igazolása, hogy a termék az Indigó Műhely Kft-től származik. A teljesítéstől eltel 6 hónap után már neked kell bizonyítani, hogy a hiba már az átvétel időpontjában fennállt.


A termékszavatosság azt jelenti, hogy a mi általunk gyártott (értsd nyomott, logózott) nyomatok hibáiért a vevő termékszavatossági jogot érvényesíthet. Akkor tekinthető a nyomat hibásnak ha az nem felel meg a weboldalunkon a termékekről szóló leírásoknak, követelményeknek. A termékszavatossági igényedet az átvételtől számított két éven belül tudod érvényesíteni.


Ha a terméket minőségi hibák miatt visszaküldenéd, akkor azt postai úton tedd meg, a csomagot az Indigó Műhely Kft Muskátli u. 6 alatti telephelyére címezve. A visszaküldéssel kapcsolatos postai költségek téged terhelnek, a csere pólót pedig a mi költségünkön juttatjuk el hozzád.


X.   Technikai eltérések

1. A weboldalon, prospektusokban, szórólapokon, katalógusokban, hirdetésekben szereplő adatok, meghatározások, írásos és elektronikus ábrázolások pusztán információ jellegűek, ezért a színt, súlyt, elhelyezést és a termék más hasonló paraméterét érintő adatok eltérhetnek az ezekben megadottaktól.

2. Mivel a nyomtatás is kézi munkával történik, és a webbolt termékképeire is egyenként tesszük rá a nyomatokat a grafikai programmal, a webboltban szereplő, és a kész termék nyomatmérete és helye között eltérés lehetséges.


XI.    Adatvédelem

1. Az eladónak jogában áll az üzleti kapcsolattal összefüggésben, az ügyfél összes adatát, a szerződés végrehajtása céljából, az Adatvédelmi Törvény előírásainak megfelelően, elektronikusan tárolni és feldolgozni.

2. Az Indigó Műhely Kft a nyilvántartott adatokat kizárólag saját marketing és statisztikai célok érdekében használja fel, azokat harmadik személy részére nem adja ki.


XII. Tájékoztatás a panaszkezelés módjáról

Tudnod kell, hogy a köztünk lévő, a szerződéssel kapcsolatos olyan vitás esetek előfordulásakor, amiben, bár megkísérelted, de nem tudsz velünk számodra megfelelő egyezségre jutni panaszoddal több fórumhoz is fordulhatsz.

1. Fogyasztói jogvita esetén fordulhatsz a lakó- vagy tartózkodási helyed szerint illetékes békéltető testülethez.


A Veszprém Megyei Békéltető Testület elérhetőségei:

8200 Veszprém, Radnóti tér 1. (fsz 115-116) Tel.: +36-88-814121 (ügyfélfogadási időben), +36-88-814111 (titkárság), email: [email protected], web: bekeltetesveszprem.hu Az ország különböző területein található békéltető testületek elérhetőségei az linken is megtalálhatók: https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

Az Indigó Műhely Kft-t a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli, ennek keretében egy esetleges panaszos ügyben kötelesek vagyunk a törvényben rögzített tartalommal és határidőn belül válaszolnunk a békéltető testületnek. 2. Arról is tájékoztatunk, hogy az Európai Parlament 524/2013/EU rendeletében foglaltaknak megfelelően online adásvételi szerződésekből eredő kötelezettségekkel kapcsolatban felmerülő fogyasztói jogvita esetén a jogvita rendezésére igénybe veheted az online vitarendezési platformot, mely elérhető az alábbi linkeken: https://ec.europa.eu/odrXIII. Adattovábbítási nyilatkozat

1. Vásárló jelen Általános Szerződési Feltételek elfogadásával úgyszintén elfogadja, hogy az Indigó Műhely Kft (8200, Veszprém, Muskátli u. 6.) által az indigopolo.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adatai átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.


XIV.    Jogi hézagok és kiegészítések

1. Amennyiben az Általános Szerződési Feltételek valamely pontja jogilag hatálytalan vagy hiányos lenne, a szerződés további pontjai érvényben maradnak. A hatálytalan vagy hiányos részek helyett az Ptk. ide vonatkozó rendelkezései érvényesek.