rólunk

Az INDIGO Póló és Textilnyomtató Műhely 2012. novemberében született. Könnyű szülés volt, tulajdonképpen nem is természetes úton jött a világra, nem hosszadalmas tervek következményeképpen, hanem hirtelen pottyant az égből, pontosabban Roland, aki híres a hirtelen döntésekről, egyszer csak vett egy pólónyomtató gépet, szinte saját magának is meglepetést okozva ezzel a váratlan lépéssel. Eddig hárman dolgoztunk a veszprémi kis műhelyben: Szücs Roland, Virt Emese és Páczelt Péter. A tréfa kedvéért mindannyian a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztünk, Roland építőmérnökként, Emese és Paczi pedig építészmérnökként. Ám most nagy örömünkre csatlakozott hozzánk Király Veronika is, akinek a lendületével az Indigó még nagyobb hegyormokra tud felkapaszkodni, hogy aztán végképp meghódítsa a világot.

Olyan pamut termékeket készítünk, amelyek -szándékunk szerint-, nem tömegtermékek, hanem értéket hordoznak, szépek és egyediek. Nem a tömegigényt szeretnénk kiszolgálni, és kósza divathullámokat meglovagolni, hanem maradandó -sokszor hazai vonatkozású -, értéket szeretnénk teremteni, ezzel vállalva a kisebb, de igényesebb célközönséget. Azaz nem a gyors meggazdagodásra utazunk, hanem arra, hogy jól érezzük magunkat attól, hogy amit csinálunk, az jó, és aminek mi magunk is örülnénk.

Készítünk pólót, párnahuzatot, textilképet, nyomtatunk babaruhára és méterárura is, általában többféle színből lehet választani.
Hozott mintákat is kinyomtatunk, hosszú távú terveink szerint azonban, ha sikerül annyira feltölteni grafikatárunkat, csak saját illetve meghívott grafikusaink mintáival szeretnénk dolgozni. A pólókat áruljuk a veszprémi boltban, vásárokon, és magyar viszonteladóknál, illetve interneten is lehet rendelni honlapunk webboltjában és egyéb magyar és külföldi webboltokban. A pólókat, amikre nyomtatunk, odafigyeléssel választjuk, egyelőre külföldi forrású nagykerekből, később szeretnénk magunk varratni őket, egyrészt, hogy minél több legyen a munkafolyamatban a hazai munkaerő, másrészt, hogy az általunk kitalált szabásokkal, anyagokkal tudjunk dolgozni. Az új pólókon kívül használt ruhákra is nyomtatunk, mert így módunkban áll igazán extra darabokkal is találkozni, amiket aztán mégsem méregdrágán tudunk csak kínálni. Az árainkat egyébként is próbáljuk -ésszerű keretek között- lent tartani, hogy a kevésbé gazdag réteg számára is elérhetőek legyenek a pólóink.

MUTASS ÁTNÉZETI TÉRKÉPET!

MŰHELYÜNK A VESZPRÉMI ALMÁDI ÚTRÓL NYÍLIK

Nem tudod hol van az Indigo? Ez első hallásra hihetetlennek tűnik, ismervén óperenciás hírnevünket, de -mivel most költöztünk új, nagyobb helyre, hőn szeretett, aprócska, belvárosi műhelyünkből-, megbocsátjuk, és máris megnyugtatjuk a kérdőjelet, ami a kérdés végén türelmetlenül toporog. A hivatalos címünk VESZPRÉM, MUSKÁTLI U. 6., DE a benn fennteseknek eláruljuk, ez a cím félrevezető, a ház túloldaláról, az AZ ALMÁDI ÚTRÓL NYÍLIK új üzletünk ajtaja, ami mögött a lázas munka folyik. De így legalább a vásárló elkerülheti a felületesen informálódott rajongói tömeget, akik azt skandálják lelkesítő transzparensekkel felszerelkezve, hogy HAJ-RÁ SRÁ-COK! NYOM-TASS-SSATOK! PÓ-LÓT AKA-RUNK! Előttünk parkoló kelleti magát, de vigyázat, az a fajta, amelyiknek a szolgáltatásaiért fizetni is kell. A parkoló mögött egy apró dombocska tetején áll a társasház sor, aminek az aljában találtuk meg a műhely új otthonát. Ha az ember a Muskátli utca felől jön, a ház alatti sikátoron át tud vágni, ahol mindig őrült szél tombol, így erre a rövid szakaszra érdemes orkánkabátot húzni, és a falhoz simulva oldalazva lépegetni. Akármilyen módon sikerült megközelíteni az üzletet, benyitva mindenki megnyugvást talál, lágyan szól a bibáp, a blues, a spanyol rádió, a népzene, Pálferi, Mozart avagy Metallica, attól függ épp ki dolgozik odabent. Mindenkit várunk szeretettel!

kapcsolat

E-MAIL

Bármilyen kérdésedet nyugodtan írd meg nekünk ide:

ide kattintva írhatsz nekünk

TELEFON

Akár még telefonon is felteheted a kérdésedet, de akkor már sokkal kevésbé garantált a kedvesség, mint e-mail esetén, mert a telefoncsengés brutálisan megzavarja a munkába merült nyugalmunkat, abban a pillanatban, amikor a legkevésbé számítunk rá. Roland sokkal higgadtabb telefonfelvevő, mondhatni Őt nem zavarja. Paczi is rutinos telefonáló, habár mindig indokolatlanul hangosan beszél, mintha legalábbis 90 éves, nagyot halló öregúr volna. Emese telefoncsörgését általában egy neurotikus sikoltás követi, miközben ugrik egyet, annyira megijed. Ezért, ha van Bennetek (elnézést a tegezésért) némi emberség, inkább Rolandot vagy Paczit hívjátok, de persze Emesét is lehet, az ijedelem után azért Ő is próbál kedvességet erőltetni magára, természetesen csak számításból.

Szücs Roland: +36-30-201-0022

Páczelt Péter: +36-20 364 33 51

Király Veronika: +36-70-9 438-738

Virt Emese: +36-30-695-27-99

SZEMÉLYESEN

Személyesen a veszprémi boltban lehet velünk találkozni, amelyről többet itt lehet megtudni:

NYITVATARTÁS

09:00-16:00-ig, hétköznapokon. Néha, fogyasztói ünnepek alatt, ill. fesztiválokon kivételt teszünk, haszonlesés céljából, egyébként a hétvégét jó esetben inkább családi körben töltjük, lemondva a szombat délelőtti költekezés borsos bevételéről.

BUDAPESTI ÁTVEVŐHELY
Ha  szeretnél a szállításon pénzt megtakarítani és budapesti vagy, akkor érdemes a budapesti átvevő helyünket választani. Ekkor a futár díja helyett csak 395 Ft díjat kell fizetned.
Az átvevőhely a belvárosban, a Klauzál utca 31-ben a Lúd Labor Dizájn Boltban található.
Nyitva tartása: hétfőtől péntekig 10.00-18.00 óra között (szombat-vasárnap zárva).  
Péntek délig leadott rendelésed a rákövetkező hét szerdájától már átvehető.
Átvevőhelyre való megrendeléskor előre ki kell fizetned a rendelés összegét, amit banki átutalással, bankkártyával vagy Paypal-lal tudsz megtenni. Az átvevőhelyen nincs lehetőség fizetésre. 

EGYÉB SZÁRAZ ADATOK:

Indigó Műhely Kft
adószám: 32409257-2-19
számlaszám: ERSTE Bank Zrt 11600006-00000001-98864996

VENDÉG ALKOTÓK BEMUTATÁSA AZ INDIGO PÓLÓKON!

Ebben a sorozatban időről időre vendég alkotók munkáit fogjuk bemutatni. De nem akármilyen alkotókét ám! A kiválasztás során nem azt figyeljük, hogy ki mennyire befutott, mennyire tud alkalmazkodni a divat diktálta gyorsan felbukó és ugyanolyan gyorsan alá is merülő hullámoknak, grafikai stílusoknak, hanem épp ellenkezőleg! Olyan rajzokat keresünk, amiken látszik, hogy belülről jönnek, és nem kívülről. Nehéz dolguk van a mai művészeknek, amióta az internet hódít, folyamatosan érik őket a külső ingerek, mások munkáiból látnak ezret minden nap, gyors válaszokat várnak tőlük a megrendelők, a tanárok, így nincsen idejük körülnézni önmagukban, hogy mi a saját válaszuk egy kérdésre, hanem az egyszerű utat, könnyű sikert választva lemásolják mások bevált válaszát. Megjelenik egy ötlet az interneten, másodnapra megsokszorozódik, harmadnapra az lesz a menő, negyednapra már annyira sokan lemásolták, hogy ötödnapra már kínossá kezd válni, a hatodik napra pedig már lefitymálja mindenki. Nagyon kevés az olyan rajz, épület, ruha, (ember) manapság, ami (aki) nem efféle üres divat tiszavirág életű szüleménye, hanem lelke, karaktere van neki. Amikor valami olyan kerül a papírra, amit más nem tudna papírra vetni, csak az alkotó, egyszóval, ami eredeti, és nem ócska másolat. És nem azért különleges, mert az akar lenni, hanem mert jön, és örömet okoz.

Hát az a tervünk, hogy keresünk Nektek ilyen színes lelkű grafikusokat, akik fittyet hánynak a divatra, és ettől válnak igazán figyelemfelkeltővé, amiből – a pólónkon a grafikájukat hordva – mi is részesülhetünk, és cserébe támogathatjuk őket anyagilag, ill. a pólókon lévő egyedi bilétán az elérhetőségüket is feltüntetjük, hátha később munka, vagy csak szimpla rajongás lesz belőle. Természetesen nekünk, az Indigónak semmi hasznunk nincsen a dologból, mi mindig csak másoknak akarunk jót. (Vigyázat! Az utóbbi mondat valóságtartalma nem teljes!-a szerk.)

VENDÉG ALKOTÓINK

Perneczki Dorka

Első grafikusunk PERNECZKI DOROTTYA, akinek a madárgrafikái elrabolták a szívünket. Ugyanolyan örömmel és hosszasan nézegetjük a bilétákon miniatürben, mint a pólókon nagyban, és komolyan nem tudunk betelni vele. Dorka negyedik, legkisebb gyerek egy Nagykovácsiban élő famíliában, ami –tapasztalt harmadik, legkisebb gyerekként méltán állíthatom-, szerencsés családi pozíció egy vidám és sokszínű élethez, hisz a legkisebb gyereket mindenki szereti, ami pedig önbizalmat és bátorságot ad. Így Dorka először Sopronig merészkedett, ahol is a Nyugat-Magyarorszagi Egyetem Alkalmazott Müvészeti Intézményébe (AMI) tervezőgrafika szakon tanul, de onnan egy nagyot lépve éppen Bécsben tölti szakmai gyakorlatát ösztöndíjasként egy stúdióban. Ahhoz, hogy valakiből ilyen baromfiak, baglyok és űrcicák jöjjenek ki, azért kell némi nem mindennapi impulzus, mint például az, hogy gomba legyen a jele az óvodában, illetve egy kósza lábtörés kislány korban, és ennek következtében némi szomorú ábrázattal kieszközölt vígasz kismacska, és persze a szülői odafigyelés a téren is, hogy ha jól rajzol a gyerek, beadják a Budai Rajziskolába, ahol rájön, hogy a szakma és a hobbi lehet rokon értelmű szó is akár. Éljen Dorka és éljenek a tyúkok! (Reméljük az űrcica nem a baromfiudvarban fog földreszállni, hogy tragikus véget vessen ennek a szép történetnek, amiben egyelőre mindenki boldognak tűnik.)
Dorka egyéb munkái itt: www.behance.net/dorkaperneczki

VÁSÁROK

Bár nem mindig tudunk sajnos magunk árulni, hiszen ilyenkor teljes gőzzel kell az utánpótlást nyomtatni. Ám ha mégis, akkor kilendít minket a szürke hétköznapokból, más városokba utazunk, és sok kedves emberrel megismerkedünk. Szeretünk fölállni a számítógép mögül, találkozni szemtől szembe a vásárlókkal, hallani a véleményüket, látni az arcukat. Internetes megrendelés esetén is igyekszünk a levelekre személyre szabottan, emberien reagálni, de azért a hús vér vásárló az mégiscsak hús vér vásárló. Ráadásul mivel általában olyan helyekre, fesztiválokra megyünk, ahova a vásár nélkül is mennénk, így szórakozás is egyben ez nekünk. Ha nem magunk árulunk, akkor is válogatott árusító társasággal találkozhattok, akiknek nagy része a barátunk.

KÖVETKEZŐ VÁSÁRAINK:

Feltöltés alatt...VISZONTELADÓINK

SZERETNÉL A VISZONTELADÓNK LENNI? KERESS MINKET E-MAIL-EN VAGY TELEFONON!


EGYEDI HASZNÁLT

ÁBSZOLÚTE EGYEDI, MERT HASZNÁLT RUHÁRA NYOMJUK. Egy nagy problémával kellett megküzdenünk, miszerint extra szabású, érdekesebb pólókra nem tudtunk nyomtatni, ugyanis a nagykerek nem bírnak ilyenekkel. Újonnan butikokban pedig olyan áron vannak, amire nyomtatva mi is csak horribilis áron tudnánk továbbadni, márpedig nem csak a gazdag rétegnek szeretnénk a pólókat készíteni, hanem sőt. Így azt okoskodtuk ki, hogy az egyetlen hely, ahol olcsón menő szabásokhoz juthatunk, az a TURI. Mivel magunk is szenvedélyes turkálók vagyunk, nem érezzük kínosnak mások ruháit használni, HA EGYSZER OLYAN SZÉPEK, a boltok kínálata meg oly silány...Így elkényesztetett angol leánykák egy nap után levetett világmárkákkal fémjelzett ruháira tudunk nyomtatni, és mindenki jól jár: Ti, hogy izgalmasabb, és valóban egyedi ruhadarabok közül is választhattok, mi, hogy Nektek jó, és a Föld, hogy újrahasznosítás történik. A használt ruhák sokszor drágábbak, mint a mi nagyker pólóink, ámde ha belegondolunk, olyan alapanyagra nyomtathatunk, ami a boltban tizenfeletti összegért kelt el nem is olyan régen. Ügyelünk arra, hogy ne legyen hiba a ruhákon, ne legyen láthatóan használt, hanem olyan, amit magunk is megvennénk és hordanánk. Épp ezért nagyon nehéz megválni tőlük, de nekünk Ti vagytok a legfontosabbak, így nagy szomorúan, szemlehúnyva útnak eresztjük mégis őket, hogy boldogan éljenek Veletek, amíg meg nem halnak. A ruhákat nyomtatás után kimossuk, hogy ellenőrizzük, biztosan alkalmas-e az anyaga a nyomatásra, és csak úgy eresztjük őket útnak. Dán szupermodellünk kezd feloldódni ahogyan melegszik az idő, ugyan még mindig vannak aggályai a vad keleti viszonyokat illetően, ezért nem meri teljesen felfedni a személyiségét. Ám bizalmas, meg nem erősített információink szerint valakinek elárulta, hogy igazából a fotózás időpontja indokolja arcának elfedését: a kora reggeli órákban ugyanis - amikor fotóink rendszerint készülnek -, a szemgödre helyén nem szemgolyók, hanem üres kávéscsészék vannak. Jobb ezt senkinek sem látni. De arra már rá tudtuk beszélni újabb százezrek fizetése árán, hogy a feje rajta legyen a fotókon, viszont a napszemüveghez ragaszkodott. Ezért kiszaladtunk az utcára, megnéztük, milyen napszemüveget hordanak manapság a fiatalok, és vettünk egyet a sarki trafikban.

HOGYAN KÉSZÜL?

Digitális textilnyomtató géppel dolgozunk (nem szitázással és nem matricával)) aminek a technikája gyorsabb és egyszerűbb (ami nekünk jó), a lehetőségei pedig tágabbak (ami Nektek is). Nyomtatással BÁRMILYEN grafika kinyomtatható, pontosan úgy, mintha tintasugaras papírnyomtatóval lenne dolgunk, csak a mi masinánk papír helyett közvetlenül a textíliára nyomtat. Az így kapott nyomatot hőkezelésnek vetjük alá, ezzel a szövet rostjai és a festékpigmentek között kémiai kötések alakulnak ki, így egy tartós, 40 fokon sokszor mosható, színtartó végeredményt kapunk. Előnye, hogy lehet benne rengeteg szín, színátmenet, és nem kell egy a4-es keret méretébe beleférnie. További pozitívum, hogy a nyomat sokkal jobb tapintású lesz, világos pólók esetén pedig szinte olyan, mintha anyagában lenne szőve a minta.

A FEHÉR ALAPNYOMTATÁS REJTÉLYES KÉRDÉSKÖRE

Egy mintát ki tudunk nyomtatni fehér alapfestékkel is, amikor a szövet anyaga nem befolyásolja a színt, mert első menetben kinyomtatja az egész mintát fehérben, és arra aztán egy következő menetben nyomja rá aztán a színeset. Világosabb pólókra lehet fehér alap nélkül is nyomni, ami azért érdekes, mert a póló színe is befolyásolja az eredményt, ezáltal pasztelesebb lesz, és egyáltalán nem érezni rajta a nyomatokkal általában járó műanyagos hatást, hanem olyan lesz, mintha anyagában lenne szőve. Fehér pólóra tehát mindig fehér alapnyomtatás nélkül tudunk nyomtatni, illetve az is alapigazság, hogy fekete minta nyomtatásához sem kell soha fehér alap. Ha fehér alapnyomással készül egy póló, a munkafolyamat gyötredelmesebb, ugyanis egy előkezelő folyadékkal be kell fújni, azt hőpréssel a pólóba sütni, és csak utána jöhet a nyomtatás. Arról nem is beszélve, hogy a fehér festék nagyon drága. Ez az oka, hogy a fehér alappal készülő pólók drágábbak.

Az alábbi képen pompásan látható a két technika közti különbség: ahol fehér kocka csúszik a színes alá, olyan fehér alappal a szín eredménye, ahol pedig nem, az a fehér alap nélküli:

Szempont az is, hogy fehér alap nélkül a nyomat olyan lesz, mintha a póló anyagában lenne festve, ellenben a fehér alapos nyomtatásnak van egy vastagsága. (A szitanyomat vastagságát még így sem éri el.)


MOSÁSI ÚTMUTATÓ

A festék hivatalos mosási hőfoka 30 fok, azaz kímélő gépi mosás, ill. kézi mosás javasolt, ha valaki hosszú időt szeretne tölteni újdonsült pólójával. Ha nincs a gépen kímélő mosás, kézi mosásra pedig képtelen a kedves tulajdonos, mert nem a házimunka a hobbija, nincsen ideje, vagy ne adj ég lusta, akkor 40 fokban is lehet mosni, de akkor biztosan rövidebb ideig marad a nyomat hű önmagához. A pólót mosáskor fordítsuk ki! Hagyományos mosószert és öblítőt használjunk, bármi egyéb szárítógép, mosódió, ecet, kecskenyelvpor vagy klórtartalmú ellenségeik használata halálos tragédiával végződhet. De ha nem is, kimenetele ismeretlen és rémísztően kockázatos.

SZÁLLÍTÁS

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

Ez a legegyszerűbb, és a kapitalista társadalmat legkevésbé erősítő módja az áruforgalomnak. Persze ez csak részben igaz, mert a legjobb az árucsere volna, ha pl. kapnánk egy karika kecskesajtot három pólóért cserébe. Ez utóbbira sajnos -hivatalosan, a törvényt tiszteletben tartva- nincsen mód.

NYITVATARTÁS

09:00-16:00-ig, hétköznapokon.

Néha, fogyasztói ünnepek alatt, ill. fesztiválokon kivételt teszünk, haszonlesés céljából. Ha valaki netán nem tudja megoldani ebben az időintervallumban az átvételt, keressen bennünket, és találunk megoldást.

BUDAPESTI ÁTVEVŐHELY
Ha  szeretnél a szállításon pénzt megtakarítani és budapesti vagy, akkor érdemes a budapesti átvevő helyünket választani. Ekkor a futár díja helyett csak 395 Ft díjat kell fizetned.
Az átvevőhely a belvárosban, a Klauzál utca 31-ben a Lúd Labor Dizájn Boltban található.
Nyitva tartása: hétfőtől péntekig 10.00-18.00 óra között (szombat-vasárnap zárva).  
Péntek délig leadott rendelésed a rákövetkező hét szerdájától már átvehető.
Átvevőhelyre való megrendeléskor előre ki kell fizetned a rendelés összegét, amit banki átutalással, bankkártyával vagy Paypal-lal tudsz megtenni. Az átvevőhelyen nincs lehetőség fizetésre. 

ÁTVÉTEL GLS AUTOMATÁBAN / GLS CSOMAGPONTOKON

Ha az embernek nincs módja/idegállapota napközben egy futárra várakozni, vagy feldühíti, ha valaki használni meri a bejárati ajtaján a csengőt, ezzel durván megsértve privát szféráját, akkor neki találták ki a csomagautomatába illetve csomagpontra érkező csomagot, amiért kényelmesen elsétál, amikor jól esik, vidáman bámészkodva (avagy tikkelő szemmel, másokat kritikusan méregetve), kivárja a sort (ami csomagautomata esetén ráadásul nincs is ugye), és boldogan átveszi a csomagot. Azért záros határidőn belül át kell venni, különben visszaküldik nekünk, mi pedig ilyenkor szemünket forgatva, égnek emelt kézzel kérdezzük, hogy háát ez meg miarosseb?
2 kg-ig előre utalással 1450 Ft, utánvéttel 1950 Ft.

GLS FUTÁR

Egy napos postai csomagként viszi egy -jó esetben kedves - futár, akinek a kedvéért legalább megfésülködik az ember otthon dolgozás / gyereknevelés esetén. 2 kg-ig előre utalással 1695 Ft, utánvéttel 2290 Ft.

FIZETÉS

KÉSZPÉNZ HELYBEN

Odaadjuk a pólót a saját kezünkkel, és cserébe tartjuk a munkától kicserepesedett markunkat, amibe csillogó szemmel, a szánk szélét nyalogatva várjuk a ropogós bankókat. (A NAV dolgozói számára azért megjegyeznénk, természetesen a kettő között adunk egy nyugtát is minden esetben, miközben gyanakvóan méregetjük a vásárlót.) A készpénzes átvétel egyelőre csak a Veszprémben illetve a vásárokban jelen lévők privilégiuma.

(KÉSZPÉNZ) UTÁNVÉTTEL

Ha valaki nem akar/nem tud bankon keresztül utalni, akkor ez esetben a rendelés összegét a bejárati ajtóban álló futárnak is oda tudja adni készpénzben, vagy a csomagponton a csomagot átadó hölgynek, a csomagautomata esetében pedig az automatába kell bedugdosni.

ÁTUTALÁS SAJÁT BANKON KERESZTÜL

Az ember a rendelést követően, attól függetlenül, ha nincsen internetes bankfelülete, besétál a bankba, és befizeti a velünk levélben egyeztetett, vagy a webboltos rendeléskor a gép által kiszámolt összeget. Ha van netbankja, akkor bepötyögi a bank oldalának a címét, és otthonról is el tudja intézni. Utaláskor a közleménybe mindenki írja be a nevét, amin a pólót rendelte, hogy azonosítani tudjuk! Köszönjük.

BANKKÁRTYA

Az OTP tulajdonában lévő Simplepay kártyaelfogadó rendszeren keresztül történik a fizetés, azaz az oldalunk átirányítja a bank saját oldalára a vásárlót. Nagyon biztonságos, mivel a kártya adatait nem az Indigo weblapján, hanem a bank felületén kell megadni, így nem tudunk a kártya adataival visszaélve a Bahamákra utazni a kedves megrendelők lakásra félretett pénzéből. De kár!