Madárfestmények az Indigóban

Szerző: Virt Emese

Dátum: 2023.10.12

Bálintot nehéz telefonon elérni, sokszor nincs térereje, mert a Hortobágyon bagolyköpeteket elemez (kisemlős koponyákat határoz meg), vagy a Kiskunságon békákat, gőtéket és mocsári teknősöket számol, megfigyeli a természetet, összefüggéseket keres.




 A szerzett tudást, és a természet szeretetét aztán továbbadja a Pangea Egyesület nomád gyerektáboraiban, ahol Ő maga is olyan sokat kapott 10 éves korától fogva. A tábor és az akkori vezetője annyira nagy hatással volt rá, hogy évről évre visszajárt, és olyannyira elköteleződött, hogy Ő lett az önkéntességen alapuló Pangea Egyesület elnöke, így a természetben végzett munkái mellett rákényszerül némi papírmunkára is szendehelyi otthonában a táborvezetésen túl. Tart erdei iskolai programokat is a Dunakanyar Erdei Tanodával, és sok egyéb foglalkozást a környezeti nevelés jegyében, sőt, dolgozott a WWF-nél, és a Természettudományi Múzeum preparátor műhelyében is. Nem csak megfigyeli, hanem meg is örökíti a természetet, rengeteg madárról, hüllőről, rovarról és egyéb állatról készített már festményt, de tavaly megjelent egy Kétéltű Határozó könyve is, amelyet Ő írt és illusztrált.




Az ajtóval sem zárja ki a természetet, otthonában hemzsegnek az élőlények, görög teknős, leopárdgekkó, gabonasikló, botsáskák, szivárványos szarvasbogarak gazdagítják a családot, amiket 13 éves fiával közösen gondoznak.
Bálint Édesanyja művészetterápiával foglalkozik, fotózik, fest, rajzol, így Bálint beleszületett ebbe a világba, de Neki köszönheti az első madarász tábor élményét is, hat évesen, ami talán elindította ezen az úton.



Bálint FB oldalát itt találjátok: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063549759335
A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesületről, és annak táborairól pedig többet itt: https://pangea.hu/