4.Meghívott grafikusunk: SAJÓ RÉKA

Rékának nem igazán volt más választása, mint hogy művészféle legyen, maximum az ágazat volt nyitott kérdés, ugyanis a szülei és a fél famíliája is hasonló cipőben járnak. Olyannyira, hogy édesanyjával, aki szintén grafikus/dekoratőr, van is egy közös ügyük, a Szoka Design: https://www.facebook.com/szokadi
Grafikáihoz hasonlóan az iskolái is változatosak: kezdett a Kézműipari Szakközépben kerámia szakon, majd jött a Dekoratőr Iskola, és végül a Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán diplomázott (volna, ha meglenne a nyelvvizsgája). Nyelvvizsga helyett viszont sokkal fontosabb dolga akadt, egy Kende nevű kisfiú személyében, akinek nemrégiben adott életet, férjeura néminemű közbenjárásával.
Réka szereti a napot, ennek és még ki tudja minek eredményeképpen diplomamunkája egy marokkói útinapló:
https://www.behance.net/…/CAFERA-ESMEMA-marokkoi-ut…/1564925
Illetve további eredménye egy 4 hónapos kiruccanás Panamába.
Most éppen álmodozással tölti az idejét, egy dunakanyari házról, nagy kerttel, amiben a férjével, egy sereg gyerekkel és még több háziállattal éldegél majd boldogan. Illetve - a komolyság megőrzése érdekében - feltételezzük, hogy két pelenkázás között felszabaduló perceiben komoly grafikai és művészeti terveket is sző.
Réka grafikáit itt nézhetitek meg:
http://sajoreka.blogspot.hu/
https://www.behance.net/RekaSajo