2.MEGHÍVOTT GRAFIKUSUNK: NÁDI BOGI

A székesfehérvári Nádi Bogi grafikái cikornyás-kunkoros mesebeli világukkal színfoltként virítanak a mai grafikai palettán, de meg kell hagyni, a munkáinak a témája is igen hálás. A legtöbb általunk ismert munkája illusztráció, diplomája is - amit a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben szerzett tervezőgrafikusként 2014-ben -, a magyar népmeséket kelti életre, nem is akárhogyan, de Boginak külön büszkesége a 2013-ban kiadott Weöres Sándor évfordulóra kiadott bélyeg kisív is.
https://www.behance.net/…/Stamp-design-for-hungaria…/4390069
https://www.behance.net/…/Stamp-design-for-Sandor-…/11141843
Mi is efféle illusztrációt kértünk tőle, mégpedig felkerestük hozzá az immáron 85 éves Kányádi Sándor bácsit, volna-e arra mód, hogy az Ő verseit rajzolja meg Bogi, ha már azon nevelkedtünk, és csiszoltuk-finomítottuk gyermekkori, színes képzeletünk világát. És láss csodát, Sándor bácsi válaszolt, áldását adva, így megszülethettek a grafikák.
A Kányádi grafika után Bogi készített nekünk egy Kosztolányi versről is kalligráfiát, és ugyan Kosztolányival már sajnos nem tudtunk egyeztetni, látván az eredményt, valőszínűleg Ő sem bánná a dolgot.
2014-ben négy társával együtt - köztük másik meghívott grafikusunk, Kőrös János is -, megalapította a Budapesten székelő Halisten Stúdiót:
www.fb.com/halistenstudio
Bogiról többet itt:
https://www.behance.net/bigibogi
https://www.facebook.com/bigibogidesign