A LENTI KÉPEKEN teljes lelki nyugalommal megtekinthetőek a minták, rájuk kattintva pedig rögtön a webboltban találja magát az ember, hogy ne kelljen tovább böngészni. De az utóbbi még nem biztos, hogy igaz, mert épp most fejlesztjük a honlapot, és lehetséges, hogy még nincsen kész.

 

                                                                                                                   

EGY KIS HAZAI

Első kollekciónk, amivel a vásárokon meg szoktunk jelenni, az „egy kis hazai” fantázianévre hallgat. Ehhez néprajzi gyűjtésekből, könyvekből kerestünk olyan képi anyagot a történelmi Magyarország területének népművészetéből, amelyeket felhasználva, leporolva, színében korszerűsítve, azaz a mai ember számára is befogadhatóvá téve fel tudtunk használni.

Ezzel a kollekcióval nem titkolt szándékunk annak a téveszmének az eloszlatása a külföldi (és sajnos a magyar) köztudatból, hogy a magyar népi díszítőművészet rokon értelmű a matyóval ill. a kalocsaival. Zavaró, hogy a külföldiek számára is csak a Váci utcai „mű”népművészet létezik, ahelyett, hogy az annál sokkal kevésbé giccses - elfeledett könyvek lapjain porosodó -, egyéb tájegységről származó gyönyörű motívumainkkal dicsekednénk az ide látogatóknak, de sajnos a magyar közönségnek is csak egy nagyon szűk köre ismeri a saját népművészetének a sokszínűségét.

A pólókkal tehát ismeretterjesztő, identitást erősítő szándékunk is van, éppen ezért a webes felületünkön is mindig írunk a pólómintáinkhoz ismertetőt, kedvcsinálót, de minden egyes eladásra szánt pólón szerepel egy papírcímke a felhasznált motívum miniatúrájával és a nevével, hogy mindenki tudja, mit visel, és ezt másoknak is el tudja mondani. Azaz minden vásárlónk élő cégére tudjon lenni a magyar népművészetnek.