Pulik várják felelőtlen gazdáikat az Indigó Műhely Tenyészetéből!

Szerző: Virt Emese

Dátum: 2023.10.02

Úgy érzed, megértél arra, hogy egy puli gazdája legyél? Vagy mégsem teljesen, de szereted a pulikat? 

Ha nem állsz készen a kutyatartásra, akkor válaszd az Indigó Műhelyt, ahol rendkívül sok puli vár felelőtlen gazdára, pólón, vászonszatyron, hátizsákon és párnán, de természetesen felelős pulitartóknak is ajánljuk, akik életük minden szegletében szeretnék, hogy jelen legyen ez a csodálatos jóbarát! 

 

Ha viszont élő, hús-vér puliról ábrándozol, akkor az első kérdés, ami felvetődik, hogy hol laksz? Ha lakásban, akkor sajnos elfelejtheted a puli tartását, ugyanis a puli egy pásztorkutya, óriási mozgásigénnyel. Lakásban nem lehet magára hagyni, mert egy kertben még csak-csak eltenget egy napot a hőn szeretett falkavezére nélkül, mert van mit/kit megugatni, tud rohangálni és territóriumot védeni, ellenben egy lakásban a szomszédok vasvillával várják majd a kedves, munkából hazatérő pulitulajdonost, miután végigcsaholt egy napot az ajtó mögött a szegény, boldogtalan kutya. 
 
A puli nagyon értelmes, éhezik a feladatokra, ha nem adnak neki, talál magának, ami nem biztos, hogy a gazda ínyére lesz.
Szenvedélyes, bátor hős ő, óriási önbizalommal, nem is sejthető ilyen kiállás mellett, hogy valójában egy kis test mozgatja ezt a csaholó, védelmező szőrcsomót, aki -ha családtagként bánnak vele-, hűségesen szolgál és ragaszkodik egy életen át. 



Gondolnátok, hogy a pulinak az ősei 1000 évvel ezelőtt érkezhettek a honfoglaló magyarokkal Ázsiából? Feltételezhetően Tibetből erednek, mert a tibeti terrierre hasonlít leginkább, ahogyan rokona, a pumi is. 
 
tibeti terrier


Ha valóban késznek érzed magad és a körülményeidet, és nem találsz gazdára váró pulit menhelyen, akkor a Magyar Puli klub által javasolt tenyésztőket keresd fel! 
https://puliklub.hu/hu/tenyesztoink/tenyesztok