HA EGYSZER KIFOGOD AZ ELSŐ HALAD, NEM MENEKÜLSZ TÖBBÉ!

Szerző: Virt Emese

Dátum: 2023.06.05

A HORGÁSZAT SZENVEDÉLY!

Aki kipróbálta annak idején a plüss kiadó játékautomatát, tudja miről van szó! Bedobod a horgot, és elképesztő izgalmas, hogy vajon lesz-e kapás, és ha igen, milyen halat húzol ki! Épp indulni készültél már, mert egy órán át semmi fogás, de akkor ráakad a horogra egy hal? Tuti maradsz még két órát! Viszont sokkal jobb, mint a póker vagy a nyerőgépek, mert azért nem teljesen gatyásodsz le, és az éhhalál is biztosan elkerül!



Sosem gondoltam, hogy valaha undorító légyférgeket fogok fogdosni, és pecabolti eladóktól tanulom majd meg, hogyan kell felszerelni egy horgászbotot, vagy hogy holdfényben, fejlámpával fogok halakat belezni. De a dolog megtörtént, a fiam kifogott véletlenül egy nagy balint, -én sikítottam, ő sírt ijedtében a döbbenettől, hogy bármi is a horgunkra akadt-, de a szenvedély mindeközben mégis alattomosan behálózta a lelkünket. Nincs választásunk, nem tehetünk ellene, nem mi akarjuk, mennünk kell újra és újra, hátha majd most!

BALATONI HALAK




Egy becsületes tiszai horgász sosem venne fel balatoni halas pólót, a dunai pecások is csak fitymálva elhúznák a szájukat látván a balatoni grafikát, így számukra is készítettünk olyat, amiben már büszkén feszíthetnek a saját territóriumukban is:

DUNAI HALAK






TISZAI HALAK